Ursel Avia

Een uniek gebeuren voor het ganse gezin

Evektor SportStar RTC

 

Deze lichte sportvliegtuigen werden in 2015 aangekocht om de drempel tot het vliegen laag te houden. Dit is een ultramodern vliegtuig van de derde generatie, gebouwd in Tsjechië door Evektor-Aerotechnik, een gerenommeerde vliegtuigfabrikant. Dit vliegtuig wordt aangedreven door een geluidsarme 100 pk Rotax 912 ULS-motor, die bovendien ook zeer brandstofefficiënt is. Binnenin bevindt zich een ultramoderne glasscockpit met 2 schermen, GPS en zelfs 3D-informatie. De prestaties van het vliegtuig zijn uitstekend, een ideale mix van stabiliteit en wendbaarheid. Klimsnelheden tot boven de 1000 voet per minuut en snelheden van 39 tot 105 knopen maken dit vliegtuig tot een ideaal opleidingsvliegtuig. Maar het meest noemenswaardige is het buitengewone zicht in de cockpit. De piloten beschikken over een bijna 360° panoramisch zicht dankzij het ontwerp, alsof je op een vliegend tapijt zit. Waarschijnlijk het goedkoopste en tegelijkertijd modernste opleidingsvliegtuig van België!

 • Merk: Evektor SportStar RTC
 • Bouwjaar: 2015
 • Zitplaatsen: 2
 • Motor: Rotax 912S (100 pk)
 • Kruissnelheid:  92 kts (171 km/h)
 • Max. opstijggewicht: 600 kg
 • Actieradius: 1.300 km
 • Boorduitrusting:
  • Dynon Skyview Glass Cockpit
  • Garmin GNC255A (8,33 kHz Nav/Com VHF-radio)
  • Garmin GTX328 (Mode-S tranponder)