Ursel Avia

Een uniek gebeuren voor het ganse gezin

Team Raven RV8

We stellen u trots voor: TEAM RAVEN!
Team Raven is een formatie ‘aerobatic’ display-team uit het Verenigd Koninkrijk dat in mei 2014 werd gevormd. Het heeft ondertussen al een mooi palmares en brengt het publiek dan ook telkens in vervoering met hun prachtige voorstelling!
The Ravens gebruiken Van’s RV-vliegtuigen, de RV8’s. Het zijn allemaal zelfgebouwde vliegtuigen betaande uit een aluminiumconstructie en de vliegtuigen gebruiken standaard Lycoming IO-360 180pk motoren gekoppeld aan propellers met constante snelheid. Gezien hun lichte gewicht resulteert dit in een aangename vermogen-gewichtsverhouding. Ze zijn volledig ‘aerobatic’ met een behoorlijk ‘g’ limietbereik en aerobatic vermogen en zijn als zodanig ideaal voor de vereisten van Team Raven.
Hun display is een aaneenschakeling van formatievliegen in alle dimensies met spectaculaire maneuvers. We kijken ten volste uit naar hun aanwezigheid op Ursel Avia 2020!