Ursel Avia

Een uniek gebeuren voor het ganse gezin

Formation team – The Victors

Ursel Avia zou Ursel Avia niet zijn zonder ons eigen formationteam The Victors!
Gerespecteerd door tal van collega’s in het airshow wereldje, vooral omwille van hun prestaties met vliegtuigen die helemaal niet gemaakt zijn voor formatievliegen, zijn ze een vaste waarde geworden op tal van luchtvaartevenementen.
Vliegen in het gelid met 4 Piper PA28 sportvliegtuigen is een uitdaging, op de eerste plaats door het gebrek aan krachtige motoren om vlugge correcties te kunnen doen.
Uren training, discipline, teamwork en telkens een gedreven voorbereiding zijn nodig om van elke voorstelling een schitterend ballet te maken.
We gaan weer genieten van onze Victors, dat is zeker!

“The Victors zijn een formatieteam die demonstraties verzorgt met 3 tot 5 vliegtuigen. Dit displayteam uit Ursel is heden het allerbeste als het op formatievliegen aankomt in de burgervliegerij. In hun eerder frêle Piper-vliegtuigen die beperkt zijn gemotoriseerd (160 pk), etaleren ze in de lucht haast eenzelfde perfectie als de welbekende acts dat doen. De figuren die The Victors vliegen zoals Arrow, Fingertip, Close Line Astern, Swan en Diamond zijn al even strak en haarfijn opgelijnd als dat we van de beste demoteams ter wereld gewend zijn. Maar ook … The Victors hebben een gigantische achterban. Vrienden en sympathisanten hebben ze met dozijnen. Een burgerlijk displayteam met een hele grote schare vrienden, dat is bijzonder. Dat is alleen maar mogelijk dank zij de vele hardwerkende sympathisanten in de schaduw, met dan natuurlijk in de schijnwerpers de groep van 6 piloten die het allemaal erg goed onder de knie hebben.

Film – Airforce Days 2018