Ursel Avia

Een uniek gebeuren voor het ganse gezin

Consolidated PBY Catalina

De Consolidated PBY Catalina! Het is een door het Amerikaanse bedrijf Consolidated Aircraft ontworpen amfibie-vliegtuig, dat is een vliegtuig dat zowel op het water als op een landingsbaan kan landen. De Catalina werd door onder andere de Amerikaanse marine, de RAF, de Russische en Canadese strijdkrachten gebruikt in de jaren vanaf 1936 tot een tijdje na de Tweede Wereldoorlog. Het is met circa 4051 exemplaren het meest gebouwde amfibie-vliegtuig.
We zijn heel fier om de PBY Catalina ‘Miss Pick Up’ opnieuw te mogen verwelkomen op het vliegveld van Ursel. Het prachtige vliegtuig opereert vanuit het legendarische WO II vliegveld Duxford en staat in de kleuren van de United States Army Air Force OA-10A Catalina, serial 44-33915, gevlogen door de 5th ERS (Emergency Rescue Squadron), 8th Air Force van Halesworth in Suffolk begin 1945. Wat tot voor kort onze Seaking deed en nu de NH90 Caiman, de Search And Rescue taak, werd in WO II gedaan door dit type vliegtuigen!