Ursel Avia

Een uniek gebeuren voor het ganse gezin

F16 Dark Falcon (Belgian Air Force)

We zijn bijzonder trots dat we de stap hebben gezet met onze organisatie naar het statuut Air Show, wij noemen het in de regio een ‘Vliegmeeting’. Dit resulteert in een nog straffere aanpak en heeft als impact ook dat we meer dan een jaar hard hebben moeten werken met enkele vrijwilligers om alles rond te krijgen qua veiligheid. We dragen veiligheid immers bijzonder hoog in het vaandel, ook tijdens onze afgelopen 7 edities.
Het is sinds 1997 geleden dat we met Vliegclub Ursel de laatste Internationale Ursel Air Show hebben georganiseerd. Met Ursel Avia 2020 nemen we deze draad fier weer op!

Het werd afgelopen weekend al her en der aangekondigd op sociale media en vandaag maken we het ook officieel via de sociale media van Ursel Avia bekend. We kregen de melding van de Belgische Luchtmacht dat Commandant Vlieger Stefan ‘Vador’ Darte naar Ursel komt als demo piloot van zijn F-16 ‘Dark Falcon’. Met de komst van de Belgian Air Force F-16 Solo Display kondigen we dus een klepper van formaat aan!

Vador zal de F-16 tonen aan het publiek zoals hij gewoon is, met veel passie en vooral als ambassadeur van de Belgische Luchtmacht. Hij laat jongeren dromen van een job bij de Luchtmacht en laat het publiek genieten van de power & performance van dit nog steeds formidabel vliegtuig.
De Dark Falcon is in gans Europa te gast op menig grote luchtvaart evenementen, het is dus ook een grote eer om Vador te mogen verwelkomen boven ons vliegveld Ursel.

De F-16 kwam in 1979 in dienst bij de Belgische luchtmacht en behoort dankzij enkele upgrades nog steeds tot de wereldtop van gevechtsvliegtuigen. Het vliegtuig heeft een uiterst krachtige motor en is uitmuntend wendbaar. Binnen enkele jaren zijn de airframes echter aan vervanging toe na jaren intensieve dienst.

May the force be with you Vador!

Vador in aktie  – klik hier