Ursel Avia

Een uniek gebeuren voor het ganse gezin

Extra 330sc

In deze bizarre tijd willen we vandaag speciaal aandacht vragen voor iemand die in de luchtvaartwereld gekend is als “The Flying Nurse” (De Vliegende Verpleger).

We stellen u graag Stijn De Jaeghere voor, aerobatics piloot maar vandaag de dag vooral één van de vele mensen die zich dagelijks inzet om mensen te verzorgen.

 

Stijn staat aan het hoofd van zijn eigen thuisverplegingsbedrijf.

We willen hem en iedereen in de zorgsector langs deze weg een hart onder de riem steken tijdens deze moeilijke tijden.

Stijn zijn drukke beroepsactiviteit combineert hij normaal gezien met de vele trainingen om het als aerobatics-piloot te blijven maken.

Hij staat er op om zelf nog bijna dagelijks de baan op te gaan om patiënten te verzorgen, zeker nu.

 

Respect Stijn, dank u wel iedereen, dank u wel voor uw inzet vanwege het ganse UA2020 team en fans!

 

Maar we willen Stijn toch ook voorstellen als aerobatics piloot.

Hij is een graag geziene deelnemer op air shows in Europa en dat heeft niet alleen te maken met zijn vliegkunsten, het is gewoon een joviale topkerel!

Hij startte met zijn opleiding tot piloot in Wevelgem. Hij wou vliegen, maar ging verder dan de meesten en focuste zich op kunstvliegen of aerobatics.

Deze spectaculaire sport is zonder meer de kunst van de precisie, een oogstrelend luchtballet.

Zijn trainers Gerald Cooper en Pierre Varloteaux behoren tot de internationale top in de wereld van het kunstvliegen.

Het vliegtuig waar Stijn in vliegt is de Extra 330SC. Het is gebouwd door Extra Flugzeugbau in Duitsland en is een state-of-the-art High-Performance aerobatics-vliegtuig.

Dit type vliegtuig werd uitgeroepen tot “Best World Unlimited Single Seat Competitor” en werd meerdere malen World Champion Aerobatic Aircraft.

 

Enige weken geleden hebben we reeds een ander vliegtuig voorgesteld dat Stijn zal tonen op Ursel Avia, de T-6 “Safety Jogger”.