27 – 28 juni 2020

Een uniek gebeuren voor het ganse gezin

Programma

Het begon als een Open Deur, maar UrselAvia wordt meer en meer een familie-evenement, met veel meer dan een vliegmeeting.

Er is de vliegmeeting, het spottersmoment, springkastelen, muziek en dans, Open Cockpit voor de jongsten, medewerking van Radio 2,…
Elke keer doet Vliegclub Ursel haar best om één of meerdere thema’s te bespelen.

De thema’s van de editie 2020 worden
– SKY DANCE : muziek en dans op een podium tussen het verlengde van de baan en het clubhuis van VCU
– Russische vliegtuigen. Сделано в России (“Made in Russia”)
– Drones. DRONEGOOD (heb je hem?)

Vrijdag
Op vrijdag voorzien we zoals altijd een spottersnamiddag tijdens de aankomst van de belangrijkste vliegtuigen. Eveneens op vrijdag waarschijnlijk herhaling en oefening van de deelnemers aan de vliegmeeting.

Radio 2 zal een live uitzending verzorgen van “De spits” (16.00-18.00) vanop het vliegveld. Waarschijnlijk komt er ook een prijsvraag bij “De madammen”.

Zaterdag
Op zaterdag zijn er nog aankomsten (fly in), van voornamelijk burgervliegtuigen die aan de statische show zullen deelnemen. Verder nog herhalingen en oefensessies van burger- en militaire deelnemers.

’s Namiddags gaan de poorten open voor het grote publiek en wordt vooral aan de kinderen gedacht: een Kids Open Cockpit sessie voor de kinderen tot en met 1m40

Zondag
Op zondag gaan de deuren open om 10.00 en ligt de klemtoon op de eigenlijke vliegmeeting met demonstraties door burger- en militaire solo’s en teams, waaronder onze eigen Victors. De meeting is gepland tussen 13.30 en 17.30. Daarna vertrekken alle burgerdeelnemers.

Dronedemo’s met kleine tuigen zullen gegeven worden in/aan de hangars, maar de grotere drones worden gedemonstreerd tijdens een eigen slot in de loop van de vliegmeeting.

Deelnemers
Aan de lijst van deelnemende vliegtuigen wordt natuurlijk nog gewerkt, maar uiteraard kan u veel Russische vliegtuigen verwachten, de demosolo’s en -formaties van onze eigen defensie en andere, en heel wat drones van Politie, Defensie en burgers.

Luchtdopen met interessante vliegtuigen zullen eveneens gepland worden.